Kortversjon : ‘Åpne podcastprogrammet ditt og søk etter ‘mariusheier’

For et par år siden fomlet jeg ovet ‘This week in startups‘ av Jason Calacanis på Youtube. Tittelen i seg selv beskriver egentlig denne podcasten godt nok. Etter å ha hørt et par episoder ble jeg straks hektet, problemet var bare at Youtube ikke akkuratt var det beste formatet  for å lytte på dette innholdet. Hvor ofte har man egentlig tid til å benke seg ned foran Youtube? Etter å ha lest litt mer om podcasten (som jeg tenkte bare var en videoserie) fant jeg ut at det var en mye lettere måte å lytte på disse. Og det var via et podcastprogram på mobilen. Eureka!

Podcast ble for alvor populært når Apple integrerte det i Itunes for mange år siden. Og det er kanskje like greit, hvis ikke hadde vi kanskje ikke hatt Twitter i dag?  Podcaster er veldig kort fortalt ‘mini lydbøker’ du kan høre på mobilen/pc/mac din. Eller så kan du sikkert kalle det ‘internettradioprogrammer’! Kall det hva du vil, det viktigste er at du kan jevnlig sikre deg jevnlig tilgang til innhold i verdensklasse som du interesserer deg for. Og slik gjør du det!

Har duApple telefon så kan du følge de fleste podcaster på Itunes. Så la oss kikke på Apple først. Siden de fleste av dere bruker iOS!

iOs/iPhone

  1. Åpne eller last ned ‘Podcaster’ appen til iOs.
  2. Søk etter ‘mariusheier’
  3. Trykk abonner
  4. Nå har du meg i lista de og vil få beskjed når det dukker opp nye episoder

IMG_1230IMG_1231IMG_1232IMG_1233

Android:
For oss som bruker Android så har vi ikke noe Android podcast app og må derfor ty til noen eksterne apper. Har selv valgt appen ‘Pocket casts’ som jeg syntes funger veldig bra.

 

  1. Last ned appen fra Google Play
  2. Søk etter ‘mariusheier’
  3. Trykk på ‘subscribe’
  4. Og da har du meg i podcast lista de og vil få beskjed når det dukker opp nye episoder

2014-10-04 21.31.052014-10-04 21.31.322014-10-04 21.31.392014-10-04 21.31.59 2014-10-04 21.32.06

Andre podcaster

Nå som du har ofret litt plass i applista de til en podcast app så må jeg samtidig tipse om disse podcastene som er langt bedre enn min(men på engelsk)

This week in startups:
En podcast om startups og generelt tech nyheter. Av Jason serieentrepenør og investor ‘Jason Calacanis’
Itunes
Android (bare søk på ‘this week in startups’)

The Altucher show:
Det er mye som kan sies om James Altucher, men her er noe. Millionær, fattig, alkis, millionær, depresiv, millionær igjen, filosof, serieentrepenør, werido, forfatter,  ja vi stopper der. Denne fyren slutter aldri og overaske, og jeg digger han.

Itunes
Android (nå skjønner du dette selv)

Tim Ferris show
Tim ferris er en av verdens mest kjente lifehackere, NY times bestselgene forfatter, investor, rådgiver, filosof og generelt en sykt kul fyr.

Itunes
Her kunne det stått noe om Android, men det trengs ikke.

a16z podcast
Podcasten til en av verdens kuleste og mest kjente Venture selskapet ‘Andreesen Horowitz’. Gutta bak dette selskapet lagde blant annet Netscape. Alt her er verdt å få med seg.

Itunes

Foundation
‘Internett good guy’ Kevin Rose (han som mekka digg.com) har samtaler med en rekke kjente gründere av store teknologi (mest internett) selskaper.

Itunes

Har du noen tips om andre podcaster man burde få med seg? Skriv det i kommentarfeltet da!

Twitter er fylt av politiske korrekte ledere,  journalister,  og en haug av konsulenter som lærer bedriften din om sosiale medier og innholdsmarkedsføring.  Lite er det om hvordan man bygger selskaper,  spesielt innenfor internett og tek.  Det vil jeg gjøre noe med! Fremover skal jeg snakke med gründere, investorer og generelt folk som har peiling på det å starte og drive selskaper. Har du noen tips om hvem som bør være med? Tips meg på twitter @mariusheier eller legg igjen en kommentar til dette innlegget